160 de contracte de finantare REGIO semnate cu beneficiarii din Regiunea Nord-Est

La nivelul Regiunii Nord-Est, au fost semnate, pana in acest moment, 160 de contracte de finantare in cadrul Programului Operational Regional 2014-2020, care solicita asistenta financiara nerambursabila de 355 milioane euro.

Dintre acestea, 118 proiecte vizeaza mediul privat, in cadru Prioritatii de Investitii 2.1 Sprijinea microintreprinderilor, iar unul dintre antreprenori a finalizat deja investitia, marcand si aceasta prima borna in cadrul acestei perioade de programare.

In privinta orientarilor spre domeniile de investitii, antreprenorii din Regiunea Nord-Est isi pastreaza interesul pentru productie (tamplarie, mobilier, textile), constructii, intetinere auto, servicii tipografice, servicii de tehnica dentara, dar apar si elemente de noutate in sfera investitiilor, cum ar fi IT, publicitate, automatizari inteligente si economia circulara.

Alte proiecte, initiate de mediul public, sprijina investitii in modernizarea infrastructurii rutiere care asigura conexiunea la reteaua TEN-T (4 axe rutiere strategice), reabilitarea termica a cladirilor rezidentiale si a celor publice, restaurarea si punerea in valoare a monumentelor istorice, regenerarea zonelor urbane neutilizate, dezvoltarea infrastructurii sociale pentru persoane varstnice, dar si dezvoltarea turismului in statiuni.

Proiectele vor fi transpuse curand in rezultate concrete datorita finantarii REGIO si vor conduce la crearea de noi locuri de munca si un plus de dezvoltare pentru Regiunea Nord-Est.

Alte 70 de contracte sunt transmise la Autoritatea de Management pentru POR in vederea semnarii.

Lista cu beneficiarii de finantare REGIO in Regiunea Nord-Est poate fi consultata aici:

[descarca excel] Lista proiecte POR 2014-2020 la nivelul Regiunii Nord-Est - actualizat 15.02.2018 

NOU! HARTA PROIECTE REGIO NORD_EST