Dezvoltarea sistemului public de transport in comun al Municipiului Barlad prin Regio

Astazi s-a semnat, la Piatra Neamt, contractul de finantare Regio in valoare nerambursabila de 3,9 milioane EUR pentru dezvoltarea sistemului public de transport in comun al Municipiului Barlad, prin achizitia de autobuze electrice in scopul reducerii emisiilor de carbon.Obiectivele sunt ca dupa primul an de operare a investitiei

  • reducerea cu 3,2% emisiile de echivalent CO2 din transport
  • reducerea cu 8,4% a deplasarilor cu autoturisme private in favoarea transportului public
  • promovarea unei mobilitati incluzive, prin facilitarea accesului persoanelor cu dizabilitati la sistemul de transport public electric.

In completare, proiectul presupune si dezvoltarea sistemului de management inteligent al traficului prin achizitionarea a 10 sisteme de monitorizare prin GPS, pentru localizarea autobuzelor in trafic, precum si instalarea a 10 ecrane digitale de informare in timp real a pasagerilor, privind urmatoarele statii, amplasate in mijloacele de transport in comun.

Ne bucuram sa contribuim in procesul de tranzitie catre o economie cu emisii scazute de carbon, in Regiunea Nord-Est. Felicitari Primariei Municipiului Barlad, prin dl Primar Dumitru Boros si mult succes in implementarea acestui proiect frumos si ambitios.