Extindere Unitate de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Vaslui si construire heliport

 56.000 de pacienti sunt tratati in medie, anual, la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Vaslui (din care aprox. 16.000 copii si 40.000 adulti)

cele 101 cadre medicale din structura UPU - Spitalul Judetean Vaslui depind de conditii adecvate de munca pentru a asigura cresterea calitatii actului medical

· prin asigurarea unor circuite functionale pentru dirijarea pacientilor,
· supravegherea eficace a pacientilor printr-un spatiu deschis de triaj,
· imbunatatirea dotarii cu aparatura medicala pentru diagnosticarea rapida a pacientilor,
· asigurarea transferului cu maxima rapiditate al pacientilor care necesita transport aerian de urgenta catre alte unitati spitalicesti.

cei cca. 170 de apartinatori ai pacientilor care se prezinta la UPU zilnic, in medie, au nevoie de spatii adecvate de asteptare pentru reducerea stresului cauzat de timpul prelungit de asteptare, precum si asigurarea unor conditii adecvate pentru a primi servicii suport de consiliere si sprijin.Noul proiect Regio al carui contract a fost semnat saptamana aceasta de catre dl. Vasile Asandei - Director general, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est si dl. Dumitru Buzatu - Presedinte, Consiliul Judetean Vaslui prevede o investitie de peste 10,7 milioane de lei prin care toti acesti oameni vor beneficia de o Unitate de Primiri Urgente, extinsa cu un corp nou de cladire, moderna si adecvata atingerii parametrilor optimi de calitate ai actului medical.

Proiectul include si construirea unui heliport de suprafata, situat pe sol, in incinta spitalului, pentru facilitarea transferului cu maxima rapiditate a pacientilor catre alte unitati sanitare, in cazuri care necesita servicii medicale de urgenta ce nu pot fi asigurate de Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui.