Modernizarea ambulatoriului din cadrul Spitalului Municipal Dorohoi

Spitalul municipal din Dorohoi asigura, in prezent, asistenta medicala pentru peste 22.000 de pacienti.

Ambulatoriul Spitalului Municipal Dorohoi isi desfasoara activitatea intr-o cladire veche, care nu a beneficiat de lucrari de modernizare, iar dotarea cu aparatura medicala de specialitate este deficitara.

Populatia arondata Spitalului Municipal Dorohoi este intr-o zona defavorizata, foarte saraca, cu un procent ridicat al populatiei peste 60 de ani, patologia medicala fiind foarte diversa, mai ales in ceea ce priveste bolile acute si cronice: diabet, boli cardio-vasculare, boli reumatice,TBC, boli infectioase, traumatologie.

Acestea sunt doar cateva dintre motivele care au determinat Primaria Municipiului Dorohoi sa apeleze la Programul Operational Regional 2014-2020 pentru a obtine finantarea necesara depasirii acestor provocari.

Eforturile echipei de la Dorohoi, in frunte cu Dl Primar Dorin Alexandrescu, au fost rasplatite astazi, la Piatra Neamt, cand munca lor s-a concretizat in semnarea contractului pentru proiectul MODERNIZAREA AMBULATORIULUI DIN CADRUL SPITALULUI MUNICIPAL DOROHOI, prin care beneficiaza de finantare nerambursabila de 2,25 milioane euro.

Investitiile au in vedere extinderea, reabilitarea si modernizarea cladirii ambulatoriului, dotarea si echiparea medicala a acestuia, dar si amenajarea exterioara a incintei pana la finalul anului 2022.