Primul bloc din Targu Neamt reabilitat termic prin Regio

Orasul Targu Neamt, celebru pentru Cetatea medievala Neamt pe care o gazduieste, va beneficia de investitii importante finantate din fonduri europene, care vor pune in valoare potentialul local. La sfarsitul lunii august, Primaria Orasului Targu Neamt a semnat 2 contracte de finantare prin Regio - Programul Operational Regional 2014-2020 care, prin investitiile propuse, vor spori calitatii vietii locuitorilor sai, dar si economia locala. Peste 15.000.000 lei din Regio, Axa prioritara - 7 - Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabila a turismului vor fi utilizati pentru revitalizarea zonei parcului Cetate, prin crearea unei structuri de agreement in care turistii si cei aproximativ 22.000 de locuitori ai orasului vor putea sa petreaca timp de calitate la poalele cetatii. Vor fi create zone pentru activitati sportive, un amfiteatru in aer liber, precum si zone pentru promenade, iar spatiile verzi vor fi reproiectate, dotate cu sisteme de irigatii si mobilier urban.


(sursa foto: facebook.com/Orasul.Tg.Neamt)

O contributie importanta la procesul de transformare a orasului, o vor avea si lucrarile de reabilitare si modernizare a cladirilor rezidentiale. Prin Regio, Axa prioritara 3 - “Sprijinirea tranzitiei catre o economie cu emisii scazute de carbon” , un prim bloc din oras, se va transforma complet dupa finalizarea investitiei de 600.000 lei ce va consta in lucrari de anvelopare, refacere acoperis, instalatii, panouri fotovoltaice pentru iluminat pe scara interioara si schimbarea integrala a tamplariei. In primul rand, de aceasta investitie vor beneficia locatarii blocului reabilitat termic, care vor plati sume mai mici pentru energia necesara incalzirii locuintelor si se vor bucura de un confort sporit al spatiului locativ.


(sursa foto: facebook.com/Orasul.Tg.Neamt)

Programul Operational Regional 2014-2020 finanteaza investitii pentru cresterea competitivitatii economice si imbunatatirea conditiilor de viata ale comunitatilor locale si regionale, prin sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri, infrastructurii si serviciilor, pentru dezvoltarea durabila a regiunilor, astfel incat acestea sa isi poata gestiona in mod eficient resursele si sa isi valorifice potentialul de inovare si de asimilare a progresului tehnologic.

Puteti consulta lista nominala a contractelor Regio semnate la nivelul Regiunii Nord-Est, stadiul depunerilor de proiecte si apelurile disponibile accesand sectiunea "Situatie proiecte Regio Nord – Est" actualizata lunar.

Daca doriti sa primiti informatii de ultima ora despre Regio - Programul Operational Regional 2014-2020 va puteti abona la newsletter-ul lunar de ADR Nord – Est.