Servicii de ingrijire si recreere pentru seniorii din Falciu

Dezvoltarea infrastructurii sistemului de servicii sociale, precum si diversificarea tipurilor de servicii furnizate, constituie o nevoie critica in regiunea noastra, pentru a furniza modalitati individualizate de asistenta sociala, abordand nevoile speciale ale persoanelor vulnerabile.

In Romania, peste 1 milion de varstnici locuiesc singuri si cel putin un sfert traiesc in saracie, confruntandu-se cu reale provocari privind accesul la serviciile de sanatate si sociale. Pentru a face fata acestor provocari, Primaria Comunei Falciu, judetul Vaslui in parteneriat cu Asociatia pentru Dezvoltare Comunitara "Econova" au dezvoltat in parteneriat un proiect finantat prin Regio - Programul Operational Regional pentru infiintarea unui centru de zi si a unei unitati de ingrijire la domiciliu destinate persoanelor varstnice din comuna, proiect semnat astazi, 7 septembrie la Piatra Neamt.

Astfel, cei peste 1.000 de seniori ai comunei vor avea acces la servicii medicale, fizioterapie, gimnastica recuperatorie si o diversitate de facilitati de recreere. Centrul social de zi va putea deservi 100 de persoane varstnice care vor avea acces la servicii destinate reintegrarii sociale a beneficiarilor: consiliere, terapii diverse psiho-sociale, activitati de petrecere a timpului liber precum si servicii de recuperare in scopul mentinerii sau ameliorarii statusului functional al beneficiarului: fizioterapie, gimnastica recuperatorie. Unitatea de ingrijire la domiciliu completeaza gama de servicii disponibile varsnicilor din comuna cu personal suport pentru realizarea activitatilor de baza ale vietii zilnice.

Investitia de peste 3.000.000 lei va contribui substantial la sporirea gradului de independenta al persoanelor varstnice si facilitatea accesului acestora la dotari si echipamente specifice pentru monitorizarea sanatatii, a starii fizice si pentru practicarea de activitati de socializare si de petrecere a timpului.