Infuzie de 8,7 milioane euro finantare nerambursabila REGIO pentru Municipiul Roman

Doua proiecte in valoare nerambursabila de 8,7 milioane euro, care vizeaza investitii în infrastructura sociala si educationala din Municipiul Roman au dat startul implementarii, cu sprijinul REGIO-Programul Operational Regional 2014-2020. Contractele de finantare au fost semnate pe 31 august 2021, intre Vasile Asandei, Director General ADR Nord-Est si Leonard Achiriloaei, Primarul Municipiului Roman.


Primul proiect, cu titlul „Reabilitarea si modernizarea cladirilor cu destinatie sociala pentru populatia cartierului urban defavorizat \"Zona Fabricii\", reabilitarea Strazii Fabricii si construire cai de acces la locuintele sociale”, va fi implementat pâna la data de 30.11.2023.


Grupul tinta al proiectului este format din cei peste 700 de locuitori ai cartierului \"Zona Fabricii\", conisderati populatie dezavantajata.


Valoarea totala a proiectului este de 20.851.152 lei, din care 18.620.810 lei este asistenta financiara nerambursabila asigurata de Uniunea Europeana si Guvernul României.


Prin proiect vor fi reabilitate si modernizatea cladirile cu destinatie sociala, va fi reabilitata Strada Fabricii si vor fi construite cai de acces catre locuintele sociale în scopul dezvoltarii comunitatii locale si al cresterii confortului oferit locuitorilor acestui cartier.


Cel de-al doilea proiect, cu titlul ” Reabilitarea, modernizarea si echiparea Liceului Tehnologic \"Vasile Sav\" (Corp B, Sala de sport si Corp ateliere) din Municipiul Roman” are o valoare totala de 22.257.226 lei, din care 21.812.082 lei asistenta nerambursabila si va fi implementat pâna la data de 31.10.23.


Grupul tinta al proiectului este format din cei 800 de elevi si peste 60 de cadre didactice  care vor beneficia de o reala îmbunatatire a conditiilor de educatie si îsi vor dezvolta abilitatile si competentele profesionale


Aceste noi investitii vin în completarea celorlalte 7 proiecte initiate de Municipiul Roman si sprijinite prin REGIO, în valoare totala de peste 21 milioane euro, care vizeaza cresterea eficientei energetice în cladiri si extinderea sistemului de iluminat public, amenajarea parcurilor Jora si Zavoi sau  extinderea si dotarea Ambulatoriului Spitalului Municipal de Urgenta Roman.