Reabilitare termica in spatiile de lucru ale I.P.J. Neamt

Seria reabilitarilor termice sustinute prin REGIO - Programul Operational Regional continua si in cladiri publice in care functioneaza institutii implicate in protectia si asigurarea sigurantei cetatenilor.

Astfel, in data de 19 septembrie 2018, la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est din Piatra Neamt, a fost semnat contractul de finantare pentru proiectul ’’Reabilitare termica in vederea cresterii eficientei energetice si modernizarea spatiilor de lucru la I.P.J. Neamt pentru corpurile de cladiri C1, C2 si C6 si la U.M. 0819 pentru corpurile C1 si C2’’, de catre Vasile Asandei, Director General ADR Nord-Est si Dl Paul Tablan, Sef al Inspectoratului Judetean de Politie Neamt.

Proiectul are o durata de implementare de 73 de luni, inclusiv perioada de pregatire si are ca obiectiv cresterea performantei energetice in spatiile de lucru ale I.P.J. Neamt, tinand cont de conditiile climaterice exterioare si de amplasament, de cerintele de confort interior, de nivelul optim din punct de vedere al costurilor, al cerintelor de performanta energetica prin reabilitare termica.  

Valoarea finantarii nerambursabile este 3.492.536 Euro si reprezinta 85% din valoarea eligibila a proiectului.

“Iata ca, prin aceasta Prioritate de Investitii care vizeaza eficienta energetica in cladiri publice, avem ocazia sa ne intalnim si cu noi tipuri de beneficiari in tabloul Programului Operational Regional, dincolo de unitatile administrativ teritoriale. Ne bucuram ca aceste investitii de reabilitare termica raspund unor nevoi concrete ale acestor institutii si ne asteptam ca, dincolo de confortul termic superior vizat, experienta implementarii acestor proiecte sa constituie o oportunitate de invatare, de crestere a capacitatii administrative, atat pentru noi, cat si pentru beneficiarii nostri, in sensul pregatirii pentru o Europa cu emisii de CO2 cat mai scazute” a declarat Vasile Asandei, Director General ADR Nord-Est.