Regio sprijina infiintarea unui centru social pentru persoane varstnice la Filpeni, Bacau

Cand nevoia comunitatii devine prioritate pentru un edil vrednic, cand autoritatile locale de la nivel judetean inteleg importanta initiativei pentru rezolvarea unor nevoi reale si cand exista si o sursa de finantare numai buna sa ajute in transpunerea planurilor in realitate, putem vorbi de ingredientele unui proiect de succes.

Asta se intampla azi, in comuna Filipeni din judetul Bacau, o comunitate cu o pondere a populatiei varstnice de peste 60%, in care, la aceasta ora nu se furnizeaza niciun serviciu social.

Aceasta situatie este pe cale sa devina istorie, gratie contractului de finantare semnat azi intre Dl Vasile Asandei, Director General ADR Nord-Est si Dna Rodica Ambrosie, Primar al Comunei Filpeni, in prezenta Dlui Presedinte al Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu, pentru proiectul “Reabilitare si extindere cladire privind infiintare centru de zi pentru persoane varstnice cu unitate de ingrijire la domiciliu”.

Finantarea nerambursabila a proiectului, in valoare de 301.365 EURO, este asigurata prin Programul Operational Regional (REGIO) 2014-2020, Axa prioritara - 8 - Dezvoltarea infrastructurii de sanatate si sociale, Obiectivul Specific 8.3/A Grup vulnerabil: persoane varstnice.

Proiectul vizeaza infiintarea unui centru de zi pentru 40 de persoane varstnice, care vor beneficia de facilitati pentru recreere, servicii de recuperare psihica, fizica, kinetoterapie, indrumare medicala, consultatii gratuite si consiliere juridica. In mod complementar, va fi dezvoltata o unitate de ingrijirea la domiciliu, care va oferi suport pentru asigurarea igienei personale, pregatirea si administrarea hranei, ajutor in menaj, dar va fi si prilej de conversatie si contact social.

Am tinut neaparat sa fiu prezent astazi la Filipeni, alaturi de Dl. Presedinte Sorin Brasoveanu si de Dna Primar Rodica Ambrosie, nu atat in calitatea mea oficiala de parte in contract, ci in cea de om care are un deosebit respect pentru initiativele adresate semenilor. Le adresez sincere aprecieri pentru constituirea acestui parteneriat, de pe urma caruia batranii din Filipeni vor avea parte de zile mai demne si mai frumoase. Se dovedeste azi ca astfel de proiecte, initiate de comunitati mici, dar ambitioase isi gasesc sprijin in Programul Operational Regional, dar sunt convins ca apetitul pentru surse de finantare abia acum li se deschide.”  a declarat Vasile Asandei, Director General ADR Nord-Est.