Scolile gimnaziale Moara Nica, Judetul Suceava si Lapos, din Darmanesti, Bacau, vor fi reabilitate termic prin REGIO

"Educatia este o prioritate pentru noi toti”. Acesta a fost, invariabil, laitmotivul discursurilor de ieri, ocazionate de inceperea anului scolar 2018-2019. Dincolo de actul didactic in sine, de transferul de cunostinte, de talentul si dedicarea dascalilor si receptivitatea elevilor, conditiile in care copiii nostri invata sunt extrem de importante.

Regio s-a implicat in imbunatatirea conditiilor din scoli, atat prin apeluri dedicate, cat si prin includerea acestor obiective de investitii in lipsa celor cu prioritate pentru reabilitare termica.

Astazi, 11 septembrie 2018, Dl Vasile Asandei, Director General ADR Nord-Est a semnat la Piatra Neamt, doua contracte de finantare pentru Prioritatea de investitii - 3.1 B Sprijinirea eficientei energetice in doua scoli gimnaziale din comunitati mici, dar ambitioase, dupa cum urmeaza:

I. ORASUL DARMANESTI, Judetul Bacau, reprezentat prin Dl Primar Constantin Toma, pentru proiectul CRESTEREA EFICIENTEI ENERGETICE A OBIECTIVULUI SCOALA LAPOS, DIN CARTIERUL LAPOS, ORASUL DARMANESTI, JUDETUL BACAU, cu o valoare nerambursabila de 235.608 EURO.

Prin masurile propuse de interventie asupra cladirii (anvelopa cladirii), respectiv a instalatiilor aferente (instalatii de incalzire, apa calda manajera, ventilatii cu recuperare de caldura, sisteme eficiente de iluminat, echipamente ce utilizeaza surse regenerabile), se urmareste reducerea consumului de energie finala si primara, dar si atingerea unui confort termic optim in interiorul cladirii.
De rezultatul acestor investitii in cresterea eficientei energetice vor beneficia cei 90 de elevi ai scolii si cele 15 cadre didactice care isi desfasoara activitatea in unitate,  avand parte de conditii sporite din punct de vedere al confortului termic pe toata durata anului.

II. COMUNA MOARA, Judetul Suceava, prin Dl Primar Eduard Ferdinand Dzminschi, pentru proiectul CRESTEREA EFICIENTEI ENERGETICE LA SCOALA GIMNAZIALA MOARA NICA, COMUNA MOARA, cu o valoare nerambursabila de  374.865 EURO.

Lucrarile propuse prin proiect vor viza cresterea eficientei energetice a scolii, in vederea reducerii cheltuielilor cu incalzirea pe perioada iernii si a cheltuielilor cu climatizarea pe perioada verii, a costurilor aferente consumurilor de energie electrica si de gaz metan, dar si evitarea pierderilor de energie termica si, implicit, reducerea cheltuielilor de intretinere. Beneficiarii directi sunt cei 290 de copii si 32 de profesori, care se vor intalni in conditii mai bune de scolarizare, dar si Comuna Moara, care va avea parte de facturi mai mici la energie.