Spitalul Clinic Cai Ferate Iasi va fi reabilitat termic prin REGIO

In data de 19 septembrie 2018, la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est din Piatra Neamt, a fost semnat contractul de finantare pentru proiectul „LUCRARI DE REABILITARE TERMICA IN VEDEREA CRESTERII EFICIENTEI ENERGETICE LA SPITALUL CLINIC CAI FERATE IASI, CORPURILE DE CLADIRE A SI D’’, de catre Vasile Asandei, Director General ADR Nord-Est si Dr. Mihai Glod, Managerul Spitalului Clinic Cai Ferate Iasi.

Proiectul va avea o durata de implementare de 38 de luni si are ca obiectiv  cresterea eficientei energetice la nivelul corpurilor A si D ale Spitalului Clinic Cai Ferate Iasi, cu scopul principal de reducere a consumului de energie aferent incalzirii acestor spatii. Tinta vizata prin aplicarea masurilor de imbunatatire a eficientei energetice este reducerea, pana in ianuarie 2020, a consumului anual de energie primara al corpurilor A si D cu pana la 86,60% pentru corpul A si cu 80,75% pentru corpul D (Balneologie-Dermatologie).

Valoarea finantarii nerambursabile este 1.644.008 Euro si reprezinta 85% din valoarea eligibila a proiectului.

Spitalul Clinic CF Iasi este un spital generalist pentru bolnavi acuti si cronici, organizat intr-o structura de 8 sectii cu specialitati de baza, din care 6 sunt sectii clinice universitare: medicina interna, chirurgie, ORL, oftalmologie, dermatologie, balneologie si doua neclinice: (neurologie si ATI). Spitalul are in total 320 de paturi.

“Cu o traditie de peste 60 de ani, Spitalul Clinic Cai Ferate Iasi a reusit sa-si castige prestigiul prin calitatea echipei medicale, dar si prin atentia deosebita acordata pacientilor Anual, peste 9000 de pacienti veniti din toata regiunea Moldovei si nu numai, aleg serviciile medicale oferite de acest spital.  Consider ca semnarea acestui contract de finantare completeaza in mod fericit preocuparea permanenta a managementului in asigurarea calitatii serviciilor medicale si de gazduire a pacientilor, astfel incat acestea sa raspunda nevoilor de sanatate actuale”, a declarat Vasile Asandei, Director General ADR Nord-Est.

Documente suport implementare beneficiari publici / privati

Intrebari privind aplicare OUG 64/2022